خبری

ضریب هوشی سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال باید چقدر باشد؟

بهره هوشی سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال باید چقدر باشد؟

در حالی که بسیاری فکر می‌کنند موفقیت در سرمایه‌گذاری مستلزم بهره‌هوشی فوق‌العاده است، وارن بافت، پدرخوانده سرمایه‌گذاری بلند مدت اعتقاد دارد در سرمایه گذاری ضریب هوشی 130 و 160 تفاوت چندانی با هم ندارند.

به گزارش فرارو؛ وارن بافت، ششمین فرد ثروتمند جهان با دارایی خالص تقریباً ۱۶۸ میلیارد دلار و بنیان‌گذار ۹۴ ساله شرکت افسانه‌ای برکشایر هاتاوی، اعتقاد دارد سرمایه گذار شدن، بیشتر از ضریب هوشی (IQ) وابسته به هوش هیجانی (EQ) است.

وقتی پای بازار پرنوسان ارزهای دیجیتال به میان می‌آید، جایی که اخبار ۲۴ ساعته و شبکه‌های اجتماعی اغلب بر تصمیم‌های هیجانی سرمایه‌گذاران تأثیر می‌گذارند، این نگرش سنتی وارن بافت اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.

آیا واقعاً نیاز است برای ورود به دنیای کریپتو ضریب هوشی بالایی داشته باشیم و اطلاعات خود را تا حد انفجار بالا ببریم؟ در این گزارش، شاخص‌های اصلی موفقیت در سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال، با منطق وارن بافت و مطالعات روانشناسی بازار بررسی خواهد شد.

ضریب هوشی (IQ) در برابر هوش هیجانی (EQ) در بازار رمزارز

هوش هیجانی (EQ) توانایی شناخت، درک، مدیریت و به‌کارگیری احساسات خود و دیگران است؛ مهارتی که بیش از IQ نقش تعیین‌کننده‌ای در موفقیت‌های فردی و حرفه‌ای ایفا می‌کند.

وارن بافت باور دارد که موفقیت در سرمایه‌گذاری بیش از آن‌که به ضریب هوشی بالا وابسته باشد، به هوش هیجانی بالا بستگی دارد. در دنیای رمزارز، جایی که هر روز شاهد ظهور پروژه‌های جدید و وعده‌های وسوسه‌انگیز سودآوری هستیم، بسیاری از سرمایه‌گذاران در دام تصمیم‌های هیجانی و ناپایدار گرفتار می‌شوند. اما از نگاه بافت، آن‌چه سرمایه‌گذار را از این طوفان عبور می‌دهد، نه تیزهوشی ریاضی یا توان تحلیل پیچیده، بلکه توانایی حفظ آرامش، پرهیز از دنباله‌روی کورکورانه و برخورداری از انضباط ذهنی است. به بیان دیگر، بازار رمزارز بیشتر از آن‌که به نبوغ نیاز داشته باشد، به کنترل هیجان و استقلال فکری احتیاج دارد.

استهلاک تصمیم گیری و ریسک‌های خاص بازار ارز دیجیتال

بازار رمزارز به‌سبب نوسانات شدید و سیلاب اخبار لحظه‌ای، زیست‌بوم پرخطر و پرهیجانی است؛ جایی که آمارها نشان می‌دهند بیش از ۶۰٪ زیان‌های کوتاه‌مدت ناشی از تصمیم‌های شتاب‌زده در اوج استرس و هیجان بازار است. از سوی دیگر، معامله‌گری ۲۴ ساعته و مداوم، به خستگی تصمیم‌گیری می‌انجامد و زمینه‌ساز خطاهای شناختی مثل «اثر تماشاگر» و «رفتار گله‌ای» می‌شود.

وارن بافت که به گفته خود، تمام ثروتش را با تنها حدود دوازده تصمیم کلیدی به‌دست آورده، نشان می‌دهد کنترل تعداد انتخاب‌ها و تمرکز بر کیفیت آن‌ها، به‌جای غرق شدن در تصمیمات بی‌شمار، راهکاری اساسی برای اجتناب از استهلاک ذهنی و کاهش ریسک در بازار کریپتو است.

سه دستورالعمل با محوریت EQ برای سرمایه‌گذاری موفق در کریپتو 

با مطالعه مصاحبه‌های وارن بافت به سه دستورالعمل کلیدی برای سرمایه گذاری موفق در کریپتو می‌رسیم. این تصمیمات پس از یادگیری تحلیل تکنیکال، فاندامنتال بازار ارز دیجیتال، باعث جهش چشمگیر در ضریب موفقیت شما می‌شود.

یک:کنترل احساسات با ساختار و نظم

بافت بر اهمیت خلق‌وخوی پایدار تأکید دارد: «سرمایه‌گذار باید بتواند خود را از نظرات دیگران آزاد کند. در بازار کریپتو، تعریف قوانین ورود و خروج مشخص و پایبندی به آن‌ها، حتی در مواجهه با ترس یا هیجان بیش از حد، می‌تواند تفاوت بین سود و زیان باشد. استفاده از روش میانگین هزینه دلاری (DCA) نیز می‌تواند به کاهش تأثیر نوسانات کوتاه‌مدت کمک کند.

دو: تحلیل بنیادی و فراتر از نمودار را دیدن

داشتن IQ  بالا کمکی به دانش فنی بلاک‌چین نمی‌کند؛ آنچه ضروری است، مطالعه عمیق پروژه‌ها، بررسی موارد استفاده واقعی و ارزیابی تیم توسعه و مخاطرات قانونی است. در این مسیر، منابع معتبر خبری و تحلیل‌های آن‌چین، می‌توانند جلوی وسوسه شما برای خرید ارزهای بی‌فایده که فقط با تکیه بر اخبار و حمایت جامعه بالا می‌روند را بگیرد.

سه: مدیریت ریسک و تنوع در سبد سرمایه‌گذاری

در بازار پرنوسان رمزارزها، هرگز بیش از توان تحمل زیان‌تان ریسک نکنید. بسیاری خود را ریسک‌پذیر می‌دانند، اما کافی است اولین موج نوسان از راه برسد تا منطق و احساس‌شان از کنترل خارج شود. وارن بافت، اسطوره سرمایه‌گذاری، بارها تأکید کرده که حتی جسورترین سرمایه‌گذاران هم نباید بیش از ۱۰ درصد از دارایی‌شان را در بازارهای پرریسکی چون رمزارزها به خطر بیندازند.

او در یکی از نامه‌های مشهور خود به سهام‌داران برکشایر هاتاوی نوشته بود: «قاعده اول سرمایه‌گذاری این است که پول از دست ندهید. قاعده دوم این است که هرگز قاعده اول را فراموش نکنید.»

بافت همچنین در جدیدترین نشست خود با سهام‌داران تأکید کرد: «سهم احساس ندارد، و شما هم نباید در برابر آن احساسی رفتار کنید.»

شاید همین نگرش محافظه‌کارانه باعث شده باشد که برای نخستین بار طی بیست سال گذشته، میزان نقدینگی شرکت برکشایر هاتاوی از میزان سهام در اختیارش پیشی بگیرد؛ چون بافت معتقد است اکنون در بازار آمریکا، سهام باکیفیت و ارزانی که ارزش سرمایه‌گذاری داشته باشند، نایاب شده‌اند.